(pre vstup na dané miesto kliknite na obrázok)

Múr sa nachádza na hraniciach sektorov Capital a Near Capital. Je to vysoký betónový múr, ale nie je 100%-ný. Jeho vkalita sa rpídne znížila po bombových útokoch povstalcov, kedy sa na niektorých častiach zrútil. Nie je teda nemožné dostať sa z jedného sketoru do druhého, len treba nájsť to správne miesto, kde múr už nie je samozrejmosťou. V neďalekom okolí sa tiež nachádza aj malé jazierko, v ktorom sa môžte vykúpať, ale hrozí vám, že vás niekto uvidí, pretože okolo múra sa neustále pohybujú nejaký vojaci a strážia si svoj sektor zubami-nechtami. Nikomu nedovolia prechádzať, pretože je to nelegálne a vojaci sú svojej vlasti oddaný, aj keď pár výnimiek sa určite nájde. Cez bránu vojaci púšťajú len v prípadoch núdze, inak nie.
Okolie jazera nie je čisté. Ľudia sa o prírodu po výpadku absolútne prestali starať, čoho výsledkom sú znečistené prostredia. Výnimkou nie je ani jazero. Po jeho brehoch nájdete kadejaké haraburdy, odpadky, a mnoho už teraz neidentifikovateľných vecí. Voda v jazere je znečistená tiež, keďže čističky po výpadku prestali fungovať, ale kúpať sa tu môžte. Ak na to teda máte. O vode sa v žiadnom prípade nedá povedať, žeby bola pitná, piť ju sa neodporúča. V jazere taktiež stále žijú nejaké ryby, vplyvom odpadkov sa z nich kľudne mohli stať nejaký mutanti. Rybári tu často chodia, hlavne loviť ryby, pretože to je práve ich obživa.

V lese sa, ako inak, nachádzajú stromy. Niektoré sú veľmi vysoké, iné nízke, nájdete tu aj rôzne malé kríky. Na kríkoch sa dajú nájsť aj rôzne plody, z ktorých sa môžete najesť. Na niektorých miestach les nie je až taký hustý, tam môžete nájsť rôzne ručne vyrobené ohniská, poprípade aj nejaké úkryty. Na okraji lesa sa nachádza malé, veľmi malé jazierko s teplou vodou, v ktorom sa môžete okúpať kedy sa vám len zachce. Sem tam natrafíte aj na laicky vytvorené hroby, väčšinou nánosy kameňov. V lese ale určite nebudete sami, žijú tu takisto aj zvery. Niektoré sú prítulnejšie, niektoré dravšie a niektoré by vás určite radi videli v ich žalúdku. Ich lov republiku nijak nezaujíma, ale nie je to zas také jednoduché, ak nemáte správne zbrane.

Chartč sa nachádza na okraji lesa. V jej okolí sú močiare. Postavená je z dreva, ale je v chátrajúcom stave. Hovorí sa, že v tejto chatrči kedysi žila žena, ktorú ostatný obyvatelia prezývali "čaordejnica". Čarodejnicou ale určite nebola, bol to len strach ostatných obyvateľov, pretože vyzerala veľmi veľmi odpudzujúco. Do chatrče sa chodia ľudia zašívať - ale len tí najodvážnejší, pretože okolie chartče pripomína prostredia z nejakého hororu. Občas tam taist počuť aj rôzne čudné zvuky. Okolie charčte tvoria prevažne močiare, ktoré si už neraz vyžiadali obete. Kosti utopených ľudí môžete nájsť na brehu, ale len tých, ktorých kosti už na ten breh vyplavilo. Nikdy neviete, či sa raz aj vy neuvidíte po častiach vyplavený na brehu, močiare sú veľmi zradné.
Krčma - miesto večných opitých ľudí, miesto večných bitiek a ohováračiek. Určite už bol každý z nás v krčme, ani táto sa o iných nelíši. Po okraji sú stoly, ktoré oddeľuje menšia "stena" a vytvára z nich akoby boxy. Na druhej strane sa nachádza bar a barové stoličky. V krčme sa svieti sviečkami, takisto ako všade v krajine. Obyvatelia sa netaja tým, že práve v tejto krčme majú najlepšie pivo v Republike, či je to ale pravda, o tom sa musíte presvedčiť na vlastnej koži. Krčma patrí jeden bohatej rodine, ktorá zamestnáva jednu barmanku. Tá celý bar obsluhuje. Nie je to žiadna vysnená robota, ale je to aspoň niečo na prežitie a živobytie. Do krčmy nie je vstup nijak vekovo ohraničený, ale všetko s mierou, ako sa hovorí.
Miesto záhadné pre všetkých obyvateľov - nielen pre obyvateľov Near Capitalu. Aréna sa stavia vždy, keď sa koná trojboj a vždy je iná. Môže to byť lúka bez jedinej skrýše, môže to byť zábavný park či dokonca koloseum s divými šelmami, ale väčšinou je to les. Les ako prostredie s najväčšou pravdepodobnosťou prežitia. Pred začatím trojboja nikto netuší, akú arénu vláda postaví, či použije už postavenú alebo bude celkom nová, ale jediná vec, ktorá istá je, je že vláda sa postará o to, aby do arény mali vstup povolený len bojovníci a aby tam nenašli niečo, čo by nebolo v jej pláne. Nechajte sa prekvapiť pri každom trojboji inou arénou, veď ine predsa o srandu a zábavu. (Čierny humor, samozrejme.)
Tábor bojovníkov je oblasť, do ktorej majú vsup povolený len bojovníci daného ročníka trojboja a najvyššia časť armády, aby zabezpečila ochranu a poriadok medzi bojovníkmi. Aréna sa skladá z 8-mich poschodí, každý bojovník má svoje vlastné poschodie. Priraďuje sa to nasledovne: 1. - chlapec zo sektoru Capital, 2. - dievča zo sektoru Capital, 3. - chlapec Near Capital, 4. - dievča Near Capital, 5. - chlapec Willoughby, 6. - dievča Willoughby, 7. - chlapec Dallas, 8. - dievča Dallas. V tejto časti Near Capitalu sa bojovníci zdržiavajú medzi jednotlivými disciplínami a pred samotným začatím 3. časti, teda pred začatím boja o život. Je tu o nich vešmi dobre postarané a majúvšetko, po čom zatúžia. (Ak ste videli Huner Games, viete o čom hovorím.)